Písaná Abeceda

Odteraz sa môžu deti jednoducho a samostatne učiť nie len abecedu písaných písmen, ale aj ich spájanie do slov a viet, a to vďaka unikátnemu fontu obsiahnutom v aplikácii vytvoreného podľa noriem uplatňovaných v šlabikároch pre prváčikov. K dispozícii je možnosť prepínať si jednotlivé formy vybraného písmena (veľké, malé), a to tak v jeho písanej podobe ako aj tlačenej. Takto zvolené písmeno je možné nechať si vykresliť, čím si deti vedia osvojiť postup pri jeho písaní.

Ovládanie v aplikácii je plne prispôsobené pre deti, ktoré sa ešte len učia písať, a teda deti dokážu jednotlivé písmená alebo aj celé texty zadávať úplne jednoducho – hlasom. Rovnako tak je možné si tieto písmená a texty nechať prehrať – previesť text na reč.

V aplikácii je možné zahrať si aj známu hru pexeso a to buď s písmenkami písanej abecedy alebo s tlačenými písmenkami. Nastavenie obtiažnosti ako aj hľadaného páru kariet je samozrejmosťou.

Aplikácia obsahuje tri časti:

1. Písmenká.
Prezeranie písmen písanej a tlačenej abecedy a ich vyhľadávanie hlasom. Zobrazenie všetkých foriem písmena – veľké písané, malé písané, veľké tlačené, malé tlačené. Prehranie animácie písania vybraného písmena ako aj zvuku jeho hlásky.

2. Texty.
Možnosť zadať nejaký text, či už hlasom alebo klávesnicou, ktorý je automaticky zobrazený vo fonte písanej abecedy. Možnosť vypočuť si zadaný text. Kombináciou zadania textu hlasom a jeho vypočutia si deti môžu odskúšať známu hru “tichá pošta” / “hluchý telefón”.
[Prémiová funkcionalita] Zadaný text je možné exportovať v tvare písanej abecedy aj do PDF súboru. Je možné vybrať si z troch prednastavených veľkosti písaného písma. Takto vygenerovaný PDF súbor, môže byť uložený, vytlačený alebo poslaný ako list babičke.

3. Pexeso.
Známa hra hľadania dvojíc rovnakých kartičiek na čas. V nastaveniach je možné vybrať si, či rovnakú dvojicu tvorí malé písmenko abecedy s veľkým písmenkom alebo len malé s malým, či veľké s veľkým. Rovnako tak je možné zvoliť si, či písmenká na kartičkách budú tlačeným písmom alebo písaným ako aj obtiažnosť – počet kartičiek.

Generálny partner


Hlavný partner


Partner